+36 20 311 9471

Gyerekek és az Időcsapda

Sokan kérdezik, hogy mit is jelent pontosan az, hogy gyermekbarát az Időcsapda. Nálunk a szobák majdnem fele a varázslóvilágban játszódik, amit a Harry Potter-rajongó felnőttek mellett leginkább a gyerekek választanak. Ezek a szobák azok, amik leginkább családbarátok de a felnőtt játékosok körében is nagy a sikerük. Többen azt gondolják, hogy ezek a szobáink kisebbeknek valóak, mert könnyebbek, mint a többiek, de ez nem igaz. A szobák nehézsége a varázslóvilágban nem tér el a többi játékunktól. Ezeket a szobákat is szívből ajánljuk kizárólag felnőtt csapatoknak is, mert szintén nagy kihívást tudnak nyújtani. Nálunk a gyerekbarát azt jelenti, hogy témájában, hangulatában és díszletében nem félelmetes a szoba. A gyerekekkel érkező csapatok nálunk extra figyelemben részesülnek. Igyekszünk többet segíteni és folyamatosan nyomon követjük a játékukat, hogy a sikerélmény ne maradjon el a végén. A játékok során nem célunk a csapatok megijesztése, hiszen mi elsősorban szabadulószoba és nem horror ház vagyunk.

A varázslóvilágban játszódó pályáinkon kívül több másik érdekes szobánk is van. Ezek témájukban már kevésbé meseszerűek, de ugyanúgy családbarát szobáknak számítanak. Ilyen például a legújabb játékunk, a Csernobil és a Börtöncsapda, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani családoknak is. Ezeken felül természetesen vannak olyan szobáink, amiket nem szoktunk ajánlani kisgyermekes csapatoknak. Ezek a Pszichopata gyilkos csapdája és a CSI- a hentes. Ezek a pályák díszleteiben és hangulatukban félelmetesebbek a többi szobánál, viszont direkt ijesztgetés nincsen bennük. Nálunk nem cél, hogy a csapatok féljenek és igyekszünk ezeket az érzéseket a játékosokban elhessegetni.
Számunkra a feladványok, ügyességi feladatok és a csapatmunka az, ami fontos.

A gyerekek másik nagy kedvence az eddigi tapasztalataink alapján az Időcsapdánál a maratonozás. Ilyenkor a csapatok kettő vagy akár három pályát is végig játszhatnak egymás után kedvezményes áron. Ez azért nagyon szuper lehetőség, mert a csapatnak van ideje összeszokni. Kialakulnak a szerepek és sokkal jobban megtudjátok magatokat és a társaitokat is ismerni, kinek mik az erősségei. Így akár egy egész délutános program is lehet a szabadulás.

Nálunk az időcsapdában több lehetőségetek is van arra, hogy hogyan szeretnétek kombinálni a pályákat. A Harry Potter szerelmesek a varázsló világ pályáit kombinálhatják egy maratoni játék során. (Varázsló BörtönOdúTitkok kamrája) Viszont a lehetőségek tárháza végtelen. Bármely kettő vagy akár három pályánkat kombinálhatjátok, így még több stílusú pályánkon szerezhettek rutint magatoknak. A játékok között tudtok szünetet is tartani, de ha nagyon belelendültetek és nem szeretnétek kiesni a ritmusból akkor egymás után is tudjátok a játékokat játszani.

A szabadulás a gyerekek körében nagyon klassz szülinapi ajándék is lehet. Az Időcsapdánál a klasszikus szabadulás mellett van lehetőség zsúrozni is. Ez egy hagyományos szülinapi buli amit egy szobánkban lévő játékkal tudtok egybekötni. Majd miután kiszabadultatok, a Harry Potter tematikájú zsúr termünkben fogyaszthatjátok el a finom szülinapi tortát ami, a csomagunk részét képezi.

A szülinapi zsúr elsőre úgy hangozhat, mint ami gyerekeknek van kitalálva, de rendszeresen jönnek hozzánk felnőttek is ünnepelni és játszani. Az idősebbek inkább a Csernobil Csapdája, CSI – Budapesten és Pszichopata Gyilkos Csapdája pályáink közül választanak, míg a gyerekek a varázsló világ tematikájú szobáinkat kedvelik. A szobákban egyszerre hatan tudtok játszani. Viszont sok olyan ünneplő társaság érkezik hozzánk, akik többen vannak ennél. Ilyenkor egy nagyon klassz párhuzamos játékot is tudtok játszani. A két csapat egy időben kezdi el a játékot és versenyezhet egymással. Ki jut ki előbb? Miután vége a játéknak, közösen ünnepelhetitek a szülinapot és a kijutást. Van lehetőségetek a pályáinkon is zsúrt tartani, ha esetleg nagyobb létszámmal érkeznétek mint a termünk befogadóképessége. Ilyenkor a játék után a pályát átalakítjuk, hogy alkalmas legyen a vendégsereg fogadására. Ez esetben a szülinapi hangulat mellett a szobáink hangulatát is élvezhetitek.