(20) 311 9471

4 tipp a sikeres szabaduláshoz

Sokan úgy gondolják, hogy a szabadulószobákban azok a jók akik jó rejtvény- és
problémamegoldónak számítanak. Bár ez egy hasznos készség, de nem szabad elfelejteni, hogy a
szabadulószoba egy csapatjáték. A menekülés igazi kulcsa olyan stratégiák használata, amelyek arra
késztetik csapatot, hogy a lehető legokosabb és leghatékonyabb módon dolgozzon együtt.
A szabadulószobákban a sikeres játék nehéz lehet, ha nem vagy tisztában a sikeres menekülés
legjobb praktikáival. Ez a cikk 4 fontos tanácsot ad, melyek segítségével te és csapatod többi tagja sikeresen kijuthattok a szobákból.

1. Kommunikálj!

Nagyon könnyű eljutni abba az állapotba, hogy a feladatok megoldása közben a saját gondolatainkba zárkózzunk. De nem szabad elfelejteni, hogy ez egy csapatjáték és a társaiddal tudtok egymásnak segíteni. Négy szem többet lát, mint kettő, szóval használj belőlük minél többet! Ha találsz egy nyomot, jelet, stb. mindenképpen közöld ezt a csapatod többi tagjával. Nagyon valószínű, hogy a kirakós más darabjai is kapcsolódnak a nyomodhoz. Továbbá, ha elakadtál egy konkrét nyomnál vagy rejtvénynél, kérj segítséget a csapatod többi tagjától! Néha csak egy másik szemre van szükség, amely másképp látja a dolgokat. Ne habozz, kérj segítséget barátaidtól!

 

 

2. Légy szemfüles!

Egy szabadulószobában bármi előfordulhat. A szabadulószobában rejtett ajtók, széfek és egyéb nyomok megtévesztően el vannak rejtve mindenhol. Ez azt jelenti, hogy különösen fontos alaposan szemügyre venni a környezetet. Többről van szó, mint egyszerű nézelődésről – fordítsd meg a dolgokat, nézz be minden mögé, gyanakodj minden hétköznapi tárgy kapcsán stb. Ha jól és alaposan csinálod akkor garantáltan sok meglepetésben lesz részed. Titkos ajtók, elrejtett üregek hadát lehet így felfedezni. Csak ügyelj arra, hogy ezt ne vidd túlzásba! Ha erőltetni akarsz valamit ami nem akar mozdulni, vagy egyértelműen nincs az adott tárgyal kapcsolatban semmi csavar akkor inkább légy óvatos, mert könnyen kárt tehetsz a berendezésben vagy rosszabb esetben játszhatatlanná teszed a szobát.

3. Oszd meg és uralkodj!

Általában csak 60-75 perced van egy szabadulószobában, ezért különösen fontos az erőforrások hatékony felhasználása. Melyek a legértékesebb erőforrásaid egy szabadulószobában? A csapattársak. Tedd hatékonyabbá a csapatodat azáltal, hogy elkerülitek a párhuzamos munkavégzést. A csapat tagjait szét kell osztani a teremben, és különféle nyomokat és rejtvényeket kell megoldani. Ha többen túl sok időt töltenek a szoba bizonyos részein, és ugyanazzal a feladattal foglalkoznak, akkor más fontos nyomokról is lemaradhatnak.

4. Használd a nyomokat, amikor szükség van rájuk!

Noha rendkívül lenyűgöző teljesítmény úgy kijutni egy szobából, hogy véletlenül kitaláljuk a lakatok kódjait és a feladványokat, de ez nagyon valószínűtlen. Nagyon fontos, hogy használjátok a nyomokat és a tárgyakat amiket találtok. Szinte minden szabadulószoba-játékban van olyan pont amikor a csoportod patthelyzetbe kerül, ahol nem tudja, hogyan tovább. Ha szüksége van az extra kis lökésre, akkor ne féljetek segítséget kérni a játékmestertől. Ne érezzétek, hogy a büszkeségetek csorbul ezáltal. Hiszen sokkal jobb kiszabadulni egy kis segítséggel mint nem.

Ha még az első sikeres szabadulásra vársz, reméljük, ez a bejegyzés segít eljutni oda, hogy ki is próbáld. Legközelebb, amikor egy szabadulószobában játszotok, tartsátok szem előtt ezeket a
stratégiákat és tanácsokat biztosan sokat fog nektek segíteni.

Ketyeg az idő. Sok szerencsét!

Hírlevél feliratkozás

Az Időcsapda® a legegyedibb szabadulós játék (escape room) Budapest belvárosában, két helyszínen és 7 igazán különleges pályával várja a szabadulni-vágyókat.

Cookie beállítások
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz