(20) 311 9471

Szerelem a Szabadulószobában

#1 Kapcsolatkezdés

Folyamatosan érkeznek hozzánk kisebb nagyobb csapatok, családok, ám az elmúlt időben feltűnt, hogy megszaporodtak a páros foglalások. Játékmesterként könnyű kiszúrni, hogy melyik kétfős csapat az, akik még a párkapcsolatuk elején járnak és kik azok, akik már hosszabb ideje vannak együtt, akik már összeszokottabbak és jobban ismerik egymást. Ám a legérdekesebb – és legkönnyebben, gyakorlatilag azonnal kiszúrható – mindig az elsőrandis csapat!

Egyrészt megtisztelő, hogy két ember minket választ ismerkedési helyszínnek, másrészt, ha jobban belegondolunk elég kézenfekvő választás: A moziban sok minden nem derül ki a másikról, azonkívül, hogy – jobb esetben – tud 90 percet egy helyben ülni; egy beszélgetős vacsora már jobb valamivel, de egy aktív programon, mint amilyen a szabadulószoba, a közös feladatmegoldások alatt társunk gondolkodásmódjába is betekintést nyerhetünk mindössze 60 perc alatt. Arról nem is beszélve, hogy a szabadulószobák, fejtörők, logikai feladatok megoldása már egyből egy közös érdeklődési pont is, ami már a kapcsolat elején jelent némi plusz kötődést.

Ha reménybeli párunkat egy szabadulószobába hívjuk elsőrandizni és ő rábólint, máris tudhatjuk, hogy valamennyire egy hullámhosszon vagyunk. ☺️

 

#2 Leánykérés 

Bizony, arra is volt már példa, hogy valaki a mi játékaink keretein belül kérje meg kedvese kezét. Ezer oka lehet ennek a döntésnek, amit mi eddig a legtöbb esetben hallottunk az egyben a legkézenfekvőbb is: vagy szabadulószobában ismerkedett meg a pár/egynémely esetben ott volt az első randijuk, vagy pedig a kapcsolatuk alatt a szabadulószobák megoldása egy közös szenvedéllyé vált, ami így méltó arra is, hogy ennek során kössék össze az életüket.

Az ilyen alkalmakból mindig azok a legizgalmasabbak amikor a leányzó nem tud róla, hogy mi készül és nekünk, játékmestereknek a játék előtt el kell rejtenünk a kis gyűrűsdobozt a szoba utolsó lakatja/szekrénye/csapóajtója mögé… Ilyen esetekben a tökéletes hely megválasztása súlyos felelősség tud lenni, de az eddigi visszajelzések alapján még mindig sikerült megoldanunk. 

Egyszerűnek hangozhat a feladat, de előfordulnak extra gondosságot és átgondolást igénylő esetek is: volt hogy a fiú kezdeti, ismerkedős és közelmúltbeli romantikusabb üzenetváltásaikat nyomtatta ki és osztotta el 11 kis rövid üzenetre. Ezeket úgy kellett elrejtenünk a szobában, hogy minden megoldott részfeladat után a leányzó megtaláljon egyet-egyet, mindezt természetesen lehetőleg időrendben, hogy a nosztalgikus üzenetfolyam az ismerkedéstől kezdődjön és a leánykérős Nagy Kérdést rejtő üzenetben kulminálódjon.

A szabadulószobás lánykérésnek a kimaxolása volt, amikor egy Tripla Varázsvilág Maraton leges-legvégén történt a lánykérés, természetesen ott is egy jó előre elrejtett gyűrű segítségével. Három és fél órányi intenzív, fárasztó feladatmegoldás, baziliszkusszal és egyéb rémekkel való harcolás után ennél szebb befejezés nem is kerekedhetett volna: a hölgy IGEN-t mondott! 

 

Hírlevél feliratkozás

Az Időcsapda® a legegyedibb szabadulós játék (escape room) Budapest belvárosában, két helyszínen és 7 igazán különleges pályával várja a szabadulni-vágyókat.

Cookie beállítások
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz