(20) 311 9471

A HARRY POTTER FILMEK TÖRTÉNETE

Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

Harry-t 11 éves korában egy elhanyagolt gyermek személyében ismerjük meg, aki rájön, hogy varázsló. Apja James Potter a gonosz feketemágus Voldemort áldozatául esett és Harry a Dursley családban kötött ki a lépcső alatti ,,szobában”. A Dursley család nem nézi jó szemmel a folyamatot melynek során Harry felfedezi különleges képességeit és a Roxfordból érkező leveleket nem engedik eljutni Harryig. A levél kézbesítésének problémáját Hagrid oldja meg végül, aki később a tanszereket is segít beszerezni Harrynek, hogy a Roxfordban tanulhasson. Roxfrodba utazva barátközik össze Hermonie-val és Ronnal. Miközben a fiatalok elkezdenek megismerkedni a varázsvilággal, egy könyvben találkoznak a Bölcsek Kövének leírásával, azt gondolják, hogy Piton el akarja lopni a követ a tiltott rengetegben bújkáló, unikornis vérrel táplálkozó Voldemort számára, amikor felkutatják a követ, hogy azt megvédhessék azzal szembesülnek, hogy valójában Mógus professzor próbálja a bölcsek köve ellopásával segíteni Voldemortot. Mógus és Voldemort Harryn keresztül tudott volna hozzájutni a bölcsek kövéhez, ám ez nem sikerült, Mógus professzor meghal, Voldemort szelleme pedig elhagyja Mógus testét.

Harry Potter és a Titkok Kamrája (2002)

A szünidő után Harrynek ismét sikerül visszatérnie a Roxfordba. Az iskolában több váratlan esemény is történik: kövé dermedve találják Friccs macskáját, Mrs. Norrist és Félig Fej Nélküli Nicket és egy tanulót is. Az első áldozat melletti falra valaki felérte vérrel, hogy “Feltárult a Titkok Kamrája! Reszkessetek, sárvérűek!”. Harmioneék arra gyanakodnak, hogy a kővé dermesztések mögött Draco áll, Hermione Mardekáros tanulónak álcázva magát kifaggatja és rájön, hogy nem ő áll a dolog mögött. Hermoine is kővé dermedt, Harryék Hargid javaslatára felekersik Aragogot, aki elárulja nekik, hogy a Titkok Kamrájában élő baziliszkusz dermeszti kővé Roxford lakóit. Harry és Ron Tom Denem naplója segítségével felkutatják a Titkok Kamráját, Tom Denemről kiderül, hogy nem más mint Voldemort gyermekkori énje, aki megpróbálja a baziliszkusszal megölni Harryt, de Harry Fawkes segítségével megöli a bazilszikuszt, majd az óriáskígyó méregfogával a naplót is.

Harry Potter és az azkabani fogoly (2004)

Harry elkezdi megismerni saját családjának történetét, azt gondolja, hogy szüleit Sirius Black árulta el, aki éppen megszökött Azkabanból. A Griffendale klubhelyisgét őrző festményről eltűnik a kövér dáma, egy másik festménybe kerül és azt állítja, hogy Sirius Black megpróbált bejutni az iskolába. Siriust folyamatosan dementorok kutatják, megállítják a Roxfordba tartó vonatot és az iskola körül is folyamatosan köröznek. Amikor Ron patkánya elszalad és megpróbálja elkapni, ekkor egy hatalmas fekete kutya elkapja és behúzza egy fúriafűz alatti alagútba. Amikor Harry Ron után megy Sirus Blacket találja az alagótban – Sirius egy animágus így kutyává tud változni. Kiderül Ron patkányáról, hogy ő valójában Peter Pettigrew, ő és nem Sirius árulta el Harry szüleit, megrendezte a halálát és úgy tett, mintha őt is Sirius ölte volna meg. Siriusnak természetesen nem hinne a mágia ügyi hivatal így, Harryék Dumbledortól kapott eszköz segítségével az időben visszautazva szöktetik meg Siriust.

Harry Potter és a Tűz Serlege

Harry részt vesz a trimágus kupán, a háromfordulós vetélkedő során három varázslóiskola versenyzik egymással, az első próba egy aranytojás megszerzése, amit egy sárkány védelmez, egy óra alatt megtalálni egy fontos személyt a roxforti tó mélyén, akit a sellők levittek oda, végigmenni egy szörnyekkel teli labirintuson, hogy megtalálják a Trimágus Kupát. Az utolsó próbán mikor a játékosok megtalálják a kupát egy temetőben találják magukat, mivel a kupa valójában egy zsupszkulcs volt, a temetőben Féregfark és Voldemort jelenik meg, Harry vérét felhasználva Féregfark új testet varázsol Voldemortnak, így újra van fizikai teste. Mordor professzor, aki végig mentorálta Harryt a verseny során végig arra játszott, hogy eljuttassa őt Voldemorthoz, aki így újra fizikai testben létezhet.

Harry Potter és a Főnix Rendje (2007)

Harry ez alkalommal nem kerül vissza a szünidőt követően olyan egyszerűen Roxfordba, mint az előző pár évben, ugyanis megint használta varázspálcáját a varázsvilágon kívül és eltanácsolták az iskolából, de egy tárgyalás után a Legfelsőbb Varázslóbíróságon Dumbledore meggyőzésének hatására felmentik Harryt. A mágiaügyi minisztérium nem hisz Harrynak Voldemort visszatérésével kapcsolatban. Azkabanból több halálfaló is kiszabadul, akik Harry kivételével minden gyereket elfognak és megölik Siriust. Voldemortnak nem sikerül megölnie Dumbledoret, Harry elméjén keresztül próbálkozik, de a támadást sikerül kivédenie Harrynek.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Voldemort egy nagyobb fenyegetést jelent a varázsvilág részére. Harryék barátaival használt tankönyvekből kezdik el tanulni a Lumpsluck által tanított bájitaltant. Harry könyve régen egy bizonyos Félvér Hercegé volt, aki sok helyen kiegészítette a könyvet, ami által Harry könnyen a bájitaltan mesterévé válik. Dumbledore megbízza Harry,t hogy szedjen ki néhány információt Lumpsluckról amit Tom Denemmel kapcsolatban titkol, ez sikerül Harrynek és kiderül, hogy Tom Denem horcruxokat készített – olyan tárgyakat, amelyek a lelkének egy darabát tartalmazzák, így csak akkor lehet megölni, hogy a tárgyak is megsemmisülnek. Dracónak Voldemort Dumbledore megölésének feladatát adta, amire nem volt képes, így Piton ölte meg helyette Dumbledore-t. Harry megpróbálja megátkozni Pitont, ez azonban nem sikerül, kiderül, hogy a Félvér Herceg Ption. Ezután Harryék belekezdenek a horcruxok megsemmisítésébe.

Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1.

Voldemort halálfalói beépülnek a mágiaügyi minisztériumba és üldözni kezdik a muglikat. A Főnix Rendje megmenti Harry-t a Dunsley családtól, ahol könnyen halálfalók áldozata lehetne, eközben Voldemorték rajta ütnek a menekülő csapaton, de mivel Harry és Voldemort pálcájának magja ugyanaz, Voldemort nem tudja elpusztítani azt. Harry és barátai folytatják a horcruxok megsemmisítése közben a halálfalók fogságába esik, ahonnan Tobi szabadítja ki őket.

Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2.

Voldemort egyre erősebb, a mágiaügyi minisztériumot teljes mértékben uralma alá vonta, rájön, hogy Harryék felfedezték a horcruxokat és véletlenül felfedi, hogy Roxfordban is van még egy utolsó. A Főnix Rendje és Dumbledore Serege védi az iskolát a halálfalókkal szemben. A végső harc Harry és Voldemort között a Tiltott Rengetegben veszi kezdetét, ekkor Harry már tudja, hogy az utolsó horcrux ő maga – hagyja Voldemortnak, hogy halálos varázslatot küldjön rá és összeesik, de nem hal meg, pusztán megsemmisül benne a horcrux. Harry halottnak tettei magát, majd később az iskolában száll harcba ismét a Sötét Nagyúrral, akit a saját gyilkos átka öl meg végül.

Nézd meg Varázsvilág pályáinkat itt!

Hírlevél feliratkozás

Az Időcsapda® a legegyedibb szabadulós játék (escape room) Budapest belvárosában, két helyszínen és 7 igazán különleges pályával várja a szabadulni-vágyókat.

Cookie beállítások
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz