(20) 311 9471

Az Időcsapda szabadulószoba pályáinak bemutatása 1. rész.

A következő írásban egy összefoglalót olvashattok a pályáinkról. Egy kis ízelítővel szolgálnak a szabadulni vágyó csapatoknak a szobák típusával, nehézségével és tematikájával kapcsolatban. Kiderül belőle kiknek és miért ajánljuk őket. Továbbá egy kis betekintést adunk a profi szabadulók számára is akiknek az is érdekes lehet, hogy egyes pályákon milyen technikai és ügyességi feladatok a dominánsak.

Varázsvilág- A Titkok Kamrája

A Titkok Kamrája az egyik legnépszerűbb szobánk, amit a Varázsvilág tematikájú pályáink harmadik részeként is lehet értelmezni. A szokásos 60 perc helyett, hosszabb játékidővel, 75  perccel lehet számolni. Alapvetően közepes nehézségűnek számít a többi játékunkhoz képest, ez abból adódik, hogy nem egy gyűjtögetős és keresgélős szoba. A feladatok terén inkább fejtörők és a speciális lakatok tarkítják a játékosokra váró kihívások sorát. A Titkok Kamrája nevéhez hűen rengeteg varázslattal kapcsolatos feladatot is tartalmaz. A résztvevőknek varázspálcákat kell megszerezniük a játék során, amikkel különböző varázslatokat kell végrehajtaniuk. Ezek a kihívások abszolút egyedivé varázsolják a játék hangulatát, melyeknek komoly technikai és informatikai hátterük teszik lehetővé, hogy a versenyzők a leghitelesebben tudják átélni a varázslók kalandjait. Ezt a szobát mindenkinek ajánljuk, kortól és érdeklődéstől függetlenül nagyon élvezetes és izgalmas élményt tud nyújtani bárkinek. Nincsen szükség előzetes háttértudásra, és a legkedveltebb szobáink egyikének számít. Nagyon jellemző, hogy azok a résztvevők akiktől saját bevallásuk szerint távol áll a szoba tematikája nagy élményként mesélnek a játékról a szabadulás után. A történetet tekintve, Hisztis Mirtil lánymosdójában kezdődik a játék, majd egy csatornahálózaton át kell a Titkok Kamrájába jutni, ahol a veszélyes Baziliszkusz legyőzése a cél. Harry Potter fanoknak egyenesen kötelező!

Varázsvilág- Odú

Az Odú pályánk a Varázslóvilág történetek első részének tekinthető, 60 perces játékidővel. Fontos tudni, hogy a Varázsvilág szabadulószobák nem épülnek egymásra, így tetszőleges  sorrendben játszhatók. Ha mégis sorba kéne állítanunk, akkor leginkább a pályák nyitásának sorrendjeit szoktuk csak venni alapul. A játék során a versenyzőknek Hagrid pajtájából kell eljutniuk egy hopponáló fülke segítségével a Weasley család varázslatos házába, ahol egy nem mindennapi kaland részeseivé válhatnak, és nem utolsósorban Harrynek kell segítséget nyújtanunk. A pálya az összes szabadulószobára jellemző feladatokat vegyíti. A találékonyság és az ügyességetek mellett szükségetek lesz a kódfejtő képességeitekre is, feladványokkal és rejtvényekkel kell megbirkóznotok a kijutás érdekében, és természetesen nem árt a varázslatokban is jártasok lenni. Csupán azok a csapatok tudnak sikerrel járni akik az összes varázspálca típussal képesek varázsolni. A szoba hangulata magával ragadó, a legkidolgozottabb és legjobb hangulatú szobáink egyike. Találhattok igazi varázsló relikviákat és bekukkantást nyerhettek Weasleyék nem mindennapi életébe is. A játék hossza nagyjából egy óra és a közepesen nehéz szobáink közé tartozik. Viszont mindenkinek ajánljuk a pályát, mivel nem csak a gyerekeknek és a rajongóknak tud igazi szabadulószoba élményt biztosítani.

CSI Budapest-A Hentes

A CSI pályánkon nyomozóként próbálhatjátok ki magatokat. Egy sorozatgyilkos hentes után kell nyomoznotok, aki feltehetően az üzletében tartja áldozatait. A pályán sok különféle nyomot kell azonosítani és kódok jelszavak is nehezítik a szoba megoldását. A játékra 75 perc áll rendelkezésre ami nem meglepő, hiszen ez a legnehezebb pályánk. Alapvetően a témájából adódóan sem szoktuk kisgyerekes csapatoknak ajánlani, de a nehézségi szintje is magasabb a többi szobánkhoz képest, így egyértelműen a felnőtt kategóriába tartozik. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy bármitől tartania kellene az idelátogató csapatoknak, hiszen a szoba csupán dekorációjából adódóan félelmetes. Nem szabad elfelejteni, hogy a szabadulószoba a horror házakhoz képest egy teljesen más kategória. Itt ugyanis rejtvényeket, kódokat és egy bűnügyet kell megoldani, ami alapvetően izgalmas és szórakoztató. Ajánljuk fiataloknak, egyetemistáknak és mindenkinek aki egy nehezebb pályánk kipróbálásával szeretne még jobb szabadulóvá válni.

Hírlevél feliratkozás

Elolvastam és elfogadom az

Az Időcsapda® a legegyedibb szabadulós játék (escape room) Budapest belvárosában, két helyszínen és 7 igazán különleges pályával várja a szabadulni-vágyókat.

Cookie beállítások
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz