(20) 311 9471

Az Időcsapda szabadulószoba pályáinak bemutatása 2. rész.

A következő bejegyzésben folytatjuk az összefoglalót pályáinkról. Ahol is bemutatjuk az Időcsapda szabadulószobának típusait nehézségeit és tematikáit.
Az első részt itt érhetitek el: https://idocsapda.hu/az-idocsapda-szabaduloszoba-palyainak-bemutatasa-1-resz

Börtöncsapda

Börtönbe senki sem szívesen kerül, azonban a fegyházakból történő nagy szökések sok remek filmnek és soroztatnak adta már meg az alapkoncepcióját. Ezt az adrenalinnal telített élményt élhetitek át egy szimulált környezetben a Börtöncsapda pályánkon. A pályán a szemfüles játékosok megpróbálják kihasználni azt az egy órát amíg a börtönőr elhagyja a körletet és megpróbálnak büntetésük letelte előtt kiszabadulni. A játék során az ügyességi feladatok dominálnak, a sikeres szökés érdekében a raboknak muszáj együttműködniük, így remek lehetőséget ad a játék a csapatépítő programok számára. A szobában lévő feladatok legfőképpen az ügyességeteket fogja igénybe venni, a bilincsek és a rácsok okozta nehézségeket csak súlyosbítja az a tény, hogy a rabok egymásra vannak utalva és senki másra nem számíthatnak. Az izgalom és a feszültség az eltelt idő függvényében nő, ezzel remek élményt ad a szabadulni vágyó csapatoknak.
Ha mindig is szeretted volna egy ilyen helyzetben kipróbálni a képességeidet akkor ezt a szobát neked találtuk ki. A Börtöncsapda alapvetően a családbarát szobáink egyikének számít, így a baráti társaságok és csapatépítők mellett maximálisan ajánljuk családoknak is, ha egy izgalmas közös programot szeretnétek kipróbálni extrém környezetben.

Varázsvilág: A Varázslóbörtön Foglya

A varázsvilág sorozatunk egyik különlegessége a Varázslóbörtön, ami nehézségét tekintve a könnyebb szobáink közé tartozik, annak ellenére, hogy a játékidő itt is 75 perc. A játékban a varázsló tanoncoknak a Harry Potter történetekből már ismert Szükség Szobáján keresztül kell eljutniuk Azkabanba, vagyis a varázslók börtönébe. Itt egy mentő expedíció keretein belül kell segíteni megszöktetni Sirius Blacket, a hírhedt varázslót.
A pálya teljes mértékben gyermekbarát, bár a másik két Varázsvilág pályánkkal ellentétben itt 8 éves kor felettieknek ajánljuk a játékot. Nem azért, mert kifejezetten ijesztő lenne, inkább a sajátságos környezet miatt. A játék sajátossága, hogy nincs teljesen kivilágítva a pálya, és a feladatok haladtával lesz egyre világosabb a díszlet. Azonban a játék elején sem kell sötétségre számítani, de kisebb gyerekek esetleg megijedhetnek, ha nincsenek felkészülve a különleges körülményekre.
A sikeres szöktetésig sok cellát kell kinyitnia és sok feladványt kell megoldania a „szabadítani” vágyó csapatnak. Eközben fontos, hogy a varázslatok terén is ügyesnek kell lenniük, ugyanakkor a küldetés egyáltalán nem mentes a különböző veszélyektől. Az idő mellett a Dementerokkal is vigyázniuk kell a résztvevőknek, hiszen a támadásaikat egyáltalán nem szabad félvállról vennie senkinek. Azkabanban a Dementorok azok a szellemszerű varázslatos lények, akik a rabokat őrzik. Fontos tudni, hogy a Dementorok ellen a megfelelő varázslat védelmet tud nyújtani, ezt is a játék során tudjátok elsajátítani.
Ezt a szobát elsősorban családoknak ajánljuk, akik egy remek élménnyel szeretnének gazdagodni. Emellett természetesen a Varázslóvilág szerelmeseinek és mindenkinek, aki nem retten meg egy kis kihívástól! De biztosak vagyunk benne, hogy kiváló szórakozást biztosít a Varázslóbörtön mind a feladatok sokszínűsége, mind pedig a pálya hangulata miatt azoknak is akikhez eddig nem állt közel a varázslók csodálatos világa.

Csernobil Csapdája

2019-ben az HBO által készített Csernobil című remek sorozat az Időcsapda csapatának is elnyerte tetszését. Annyira, hogy a sorozat előtti tisztelgésünk jegyében egy önálló pályát építettünk Csernobil tematikában. A szoba feladatai illeszkednek annak témájához, a játékosoknak egy reaktor balesetet kell megakadályozniuk. Ezt természetesen időre, maximum 60 perc alatt, hogy az izgalom és a résztvevők adrenalin szintje maximális legyen. Feladatok terén inkább a technikai vonal dominál, a játékosok megismerkedhetnek a relék és biztosítékok érdekes világával, többek között kapcsolási rajzok és kémiai vonatkozású feladatok is színesítik a játék menetét. A szoba hangulata teljesen magával ragadó, a berendezési tárgyak és díszítő elemek egy része a polgári védelemből ismert eszközök, felszerelések, amelyek segítségével a versenyzők vissza repülhetnek a 80-as évek szocialista világába. Ezzel abszolút autentikus élményt varázsolva a szobából kiszabadulni igyekvők számára.
A Csernobil szobánk inkább a nehezebb pályáink sorát gyarapítja, viszont a feladatok megoldásához nincsen szükség semmilyen előzetes képzettségre vagy tudásra. A pálya gyerekek számára is abszolút élvezetes tud lenni, így tökéletes választás lehet egy remek családi programnak is.

A Pszichopata Gyilkos Csapdája

A pszichopata gyilkos csapdája című szobánknak már a nevéből is kiderül, hogy egy horrorisztikusabb tematikájú pályáról van szó. A történet szerint a Gyilkos házában csapdába esnek a játékosok összezárva egy bombával, amely 60 perc múlva felrobban. A bombát nem tudják merre keressék, így egy sor szekrény és lakat kinyitása vár a versenyzőkre. Ez egy klasszikus, első generációs szabadulószoba sok különböző lakattal és rejtéllyel. Egy remek lehetőség bárkinek aki szereti a kiélezett és izgalmas játékokat. Természetesen elsősorban 14 éven felülieknek ajánljuk, azonban a szoba csupán témájában félelmetes, direkt ijesztgetésre nem kell számítani. Senkinek nem kell tartania attól, hogy játék közben megijed, hiszen ez elsősorban szabadulószoba nem horrorház, ahol a hangsúly nem a feladványokon, hanem az ijesztgetésen van.

 

Hírlevél feliratkozás

Az Időcsapda® a legegyedibb szabadulós játék (escape room) Budapest belvárosában, két helyszínen és 7 igazán különleges pályával várja a szabadulni-vágyókat.

Cookie beállítások
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz