(20) 311 9471

Lakatjainkról, zárainkról

A lakatok alapvetően inkább a régi vonalas, első generációs szabadulószobákra jellemzőek, mivel a modern megoldások mint a mágneszárak, érzékelők és társaik jobb beleélést nyújthatnak bizonyos tematikájú szobák esetén. Vannak olyan szabadulószobák amikben egyáltalán nincs is lakat, minden elektronikus. Mi a szobáink tervezése során úgy találtuk, hogy legjobb ötvözni a két megoldást, így mindkét világ szerelmesei megtalálhatják amit keresnek.

Persze a sima kulcsos lakatok egy idő után unalmasak tudnak lenni és szobatervezési szempontból sem engednek túl nagy mozgásteret nekünk. Ezért igyekszünk mindig egy kicsit megvariálni a dolgot, új lakat típusokat alkalmazni, új mechanikával nyíló zárakat beépíteni. Ilyenek például a képen is szereplő iránylakat, amelyet többek között Varázsvilág pályáinkon is megtalálsz,  valamint a széfek zárjához hasonló elven működő tárcsalakat.

Ezek nem csak a nyitási mechanika érdekessége (tárcsalakat) miatt hoznak új színt a lakatok közé, de a hozzájuk szükséges kódok jellege (irányok) és a kód egyes karaktereinek felkutatása és megfejtése is újszerű élményt nyújt… és persze egy iránykombináció elrejtése, nekünk is új, kreatívabb távlatokat nyit meg egy egyszerű kulcs vagy számkombináció elrejtésénél.

Egy (talán) érdekes statisztika a lakatjainkról, zárjainkról:

Az újranyitás alkalmával természetesen végig chekkoltuk a szobákat, amik majdnem két hónapig magányosan álltak, hogy játékra készek-e. Végigvettük és leellenőriztük a zárakat, lakatokat, térképeket, varázspálcákat, gépeket, lámpákát és egyéb kellékeket… ez a kis leltár adta a következő statisztika alapötletét.

 

Úgy is mondhatjuk, hogy aki az összes szobánkat le akarja küzdeni, annak ennyi dologgal kell szembenéznie:

Szobák száma: 7 db

Lakatok száma összesen: 38 db

-17 db kulcsos lakatokat

-17 db betű és szám kódos lakat

-4 db iránylakat

Egyéb kulcsos, kódos és trükkös zárak, ajtók, stb.: 41 db

-12 db kulcsos (pl.: ajtó, szekrény)

-6 db kódos (pl.: aktatáska, kapcsolótábla, színkódok)

-23 db egyéb (pl.: mágneses/infra/lézer/UV varázspálcával nyíló dolgok, mágneszárak, fali karok)

Összesen megfejtendő, begyűjtendő kódok és jelszavak karakterszáma: 139

-81 szám
-20 betű
-36 irány
-3 egyéb

Sok sikert hozzá :)

 

Hírlevél feliratkozás

Az Időcsapda® a legegyedibb szabadulós játék (escape room) Budapest belvárosában, két helyszínen és 7 igazán különleges pályával várja a szabadulni-vágyókat.

Cookie beállítások
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz