(20) 311 9471

Varázsvilágjáró

Nincs másik ország ami ennyi escaperommal büszkélkedhetne mint a mi gyönyörű fővárosunk. Így budapesti szabadulószobaként nehéz eredeti ötlettel előállni, hiszen Budapest a szabadulószobák városa. Ahhoz, hogy tisztában legyünk a trendekkel először is jó tisztában lennünk a környező, konkurens szabadulószobák tematikáival. Hiszen ki szeretne a huszonharmadik, elcsépelt klisé szobába menni szabadulni? Hát, nem sokan.

Ezt a szemléletet próbáltuk a következő szintre emelni, amikor kitágítottuk a látómezőnket és nem csak kishazánk szabadulószobáit vizsgáltuk meg, hogy milyen irányok mentén építenek új szobákat, hanem szétnéztünk a nagyvilágban is. Mivel 7 szobánkból 3 egy csodákkal teli, fantáziadús Varázsvilágban játszódik így kézenfekvő választás volt, hogy első körben a legelterjedtebb, legismertebb varázslós és boszorkányos témájú, Harry Potter tematikájú szobákat néztük át. Ilyen téren jobb inspirációt nem is találhatna az ember.

Ezekből a szobákból mutatjuk be most az 10 legérdekesebbet:

#1 Spanyolországban – Barcelona

A Maximum Escape „Prisioneros de Alkaban” (Azkaban foglyai) pályája mindent hoz, amit egy új generációs szabadulószobától elvárhat a játékos: teljesen automatizált zárak és feladatok; igényes és élethű berendezések; érdekes küldetések, sőt… még az alkímia fortélyaiba is betekintést nyerhetünk a készítők jóvoltából!
A történet szerint azért tűnt el a varázslat a világunkból, mert minden Varázshasználót bezártak Azkaban tömlöcébe. A csapat feladata, hogy kiszabadítsák őket, ám a börtön falai közé csupán egy módon lehet bejutni: fogolyként…
Játékosok száma: 2-4

Nehézség: 5/10

Időtartam: 60 perc

#2 Németország – Berlin

Az Exitroom Berlin Harry Potter szobája humorosabb hangvétellel készült: a szoba története szerint, a Varázslócsapat túl sok csínyt vitt véghez pálcájával, így az egyik tanár elkobozta azokat tőlük! A csapat ezt természetesen nem hagyja annyiban, betörnek a szigorú tanár irodájába és megpróbálják visszaszerezni a pálcáikat, de sietniük kell, mert a tanár egy óra múlva visszatér és fülön csípi őket.
Játékosok száma: 3-6

Nehézség: 6/10

Időtartam: 60 perc

#3 Lettország – Riga

Az XRoom csapata az eddigi talán legfrappánsabb kerettörténetet rakta össze J.K. Rowling Varázsvilágában játszódó, Harry Potter és a Zárt Szoba elnevezésű szabadulószobájához: a történet szerint a címszereplőnek hamarosan fontos kviddics meccse lesz, ám egyik rosszakarója bezárta őt a Roxford ezernyi titkos kamrájának egyikébe. A Varázslócsapatnak a meccs kezdete előtte meg kell találnia és ki kell szabadítania őt, különben a Griffendél jelentős hátránnyal indul a 60 perc múlva kezdődő, – természetesen a Mardekár csapata ellen játszódó – mérkőzésen.
Játékosok száma: 2-4

Nehézség: 5/10

Időtartam: 60 perc

#4 Skócia – Edinburgh

A Department of Magic Mágiaügyi Minisztérium nevű szabadulószobájában a Sötét Nagyúr által elrejtett jóslatokat és jövendöléseket kell összegyűjtenie a bátor Varázslócsapatnak, hogy azzal aztán a végén legyőzzék Őt. A helyszín különlegessége abban rejlik, hogy a szabadulószoba egy varázsitalokra specializálódott fogadóval együtt üzemel, így érdemes hamarabb érkezni vagy a szabadulás után maradni még, hogy a Varázslócsapat kikeverhesse és elfogyaszthassa a saját készítésű vagy az előre összeállított varázsitalok valamelyikét.
Játékosok száma: 2-5

Nehézség: 7/10

Időtartam: 50 perc

#5 Cseh Köztársaság – Prága

A Questerland Harry Potter világában játszódó szabadulószobájában a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjaként vizsgát kell tennie a csapatnak. A vizsga nem mindennapi: egy régmúlt, történelmi esemény kihívásait és megpróbáltatásait keltették életre az iskola tanárai! A történet szerint a gonosz, kit nem nevezünk nevén, létrehozott és elrejtett három varázstárgyat az iskola titkos termeinek némelyikében. Ezeket kellett felkutatnia egy bátor diákcsapatnak hajdanán… így most a vizsga során ez lesz a feladata a csapatnak is!
Játékosok száma: 2-5

Nehézség: 5/10

Időtartam: 60 perc

#6 Spanyolország – Barcelona

A Simulacre Vuit csapata minden apró részletre figyelt az Andana 9 ¾ (kilenc és háromnegyedik vágány) névre keresztelt, Harry Potter Varázsvilágában játszódó szabadulószobájuk kialakítása során. A Játékosok küldetése, hogy a kilenc és háromnegyedik vágányról indulva minél hamarabb eljussanak a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába és bezárják a gonosz varázslók által nyitott, mágikus átjárót mielőtt még túl késő lenne…
Játékosok száma: 2-6

Nehézség: 5/10

Időtartam: 60 perc

#7 Anglia – Manchester

A Lucardo csapata egy magasabb szintre emelte a Harry Potter szabadulószobákat: náluk már egyenesen a Boszorkány- és Varázslóképző Egyetemre kell sikeres felvételi vizsgát tennie a Varázslócsapatnak! Különböző vizsgák sorozatán át kell bizonyítania a csapatnak: varázsital főzés, pálca használat és még talán a sötét erőkkel is meggyűlik majd a bajuk…
Játékosok száma: 2-6

Nehézség: 7/10

Időtartam: 60 perc

#8 Írország – Dublin

A 5 Quests csapat Potter szobája talán az eddigieknél is különlegesebb: a játékosoknak nem egy Varázslócsapat szerepét kell felvenniük a játék idejére – mint ezt már megszokhattuk a legtöbb pályánál – hanem egy teljesen hétköznapi mugli társaságét. A történet szerint, egy csapat muglinak – ők a játékosok – sikerült beszöknie a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai közé, de le is buktak, így az összes Varázsló aki az iskolát hivatott védeni most a nyomukban lohol… Harry segítségével sikerül meghúzniuk magukat az egyik tanár irodájában, ahol az ifjú Varázsló elmondása szerint egy zsupszkulcs van elrejtve. A csapatnak sietnie kell, hisz a tanár nem lesz sokáig távol és a zsupszkulcs tűnik az egyetlen lehetséges kiútnak…

Játékosok száma: 2-7
Nehézség: 7.5/10
Időtartam: 60 perc

#9 Franciaország – Párizs

A Team-Break, egy Franciaország több városában is szobákkal rendelkező szabadulószoba lánc. Harry Potter tematikájú szobájuk, a Varázsló Iskola, három nagyvárosban is elérhető: a Párizsban lévő a legnagyobb, melyben akár 12 fő is játszhat, míg a bordeaux-iban 8, a roueniben pedig 7 varázsló veheti fel a harcot Peter Pettigrewval. A tét nem kevesebb mint a világ sorsa, ugyanis Pettigrew és csatlósai hatalomszerzési törekvései sötétebbek mint valaha: gonosz tervük szerint a muglikat eszközül használva válnak majd az ismert világ uraivá. Ebben csupán egyetlen, ütőképes Varázslócsapat akadályozhatja meg őket…

Játékosok száma: 4-12 (Párizs), 4-8 (Bordeaux), 4-7 (Rouen)

Nehézség: 4/10

Időtartam: 60 perc

#10 Anglia – London

Az Enigma Quests nagy odafigyeléssel, autentikusan berendzett szabadulószobájában varázslótanoncok bőrébe bújhatnak a játékosok, amit a kezdésnél kapott talárok tesznek még átélhetőbbé. A Varázsló Iskola 60 percének végére a nebulóknak sikeres vizsgákkal kell bizonyítaniuk rátermettségüket és azt: méltók rá, hogy valódi Varázslókká és Boszorkányokká válljanak.

Játékosok száma: 3-5

Nehézség: 6/10

Időtartam: 60 perc

Hírlevél feliratkozás

Az Időcsapda® a legegyedibb szabadulós játék (escape room) Budapest belvárosában, két helyszínen és 7 igazán különleges pályával várja a szabadulni-vágyókat.

Cookie beállítások
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz